Seniorlån - All information om Seniorlån
Alternativ till seniorlån

Alternativ till seniorlån

Det finns flera alternativ till seniorlån och dessa beror på vilka ekonomiska förutsättningar och inkomster ni som långivare har. Antalet lånetyper som finns är väldigt stort och vissa sortera lån kan vara intressanta alternativ till seniorlån medans andra lån ska ni definiivt undvika.

Det viktigaste när ni funderar och jämför så ni får klarhet gällande vilken typ av lån som passar er bäst. Det kan vara ett seniorlån som är bäst men det kan också vara ett annat lån.

Om ni ska köpa en bil kan det vara billigare att ta ett billån via bilfirman.Andra lån än seniorlån

Bättre än seniorlån

Nedan hittar du en lista på lånalternativ till seniorlånet. Vissa lån kan aldrig bil förmånligare än ett seniorlån men andra lån kan vara konkurrenskraftiga.

  • SMS-lån, är aldrig ett prisvärt alternativ till ett seniorlån. Det finns SMS-lån som är extremt dyra.
  • Snabblån, expresslån är varianter på SMS-lån som inte eller är en ersättning till seniorlånet.
  • Blancolån behöver inte erbjuda säkerhet utan kan även tas av seniorer som inte har en fastighet som säkerhet.
  • Bolån kan vara ett lån på en villa, bostadsrätt eller fritidshus. Bostadslånet kan vara ett bra alternativ till seniorlånet
  • Huslån är oftast ett lån på en villa och är egentligen ett bostadslån


Låna av barnen istället för seniorlån

Det bästa sättet ni kan låna pengar på er fastighet istället för ett seniorlån är att era barn lånar pengarna med er bostad som säkerhet. Då kan ni istället för att ta ett seniorlån med hög ränta få låna exakt lika mycket via ett bolån för en ränta som kanske bara är ⅔ av seniorlånets ränta.

Eftersom barnen lånar pengar av banken så tecknar ni och barnen ett skuldebrev eller en revers där ni lånar för exakt samma villkor som barnen lånat. Detta gör att ni tjänar mycket räntepengar jämfört med seniorlånet på detta och dessutom kommer arvet till barnen bli större i framtiden.